Certificatul energetic, obligatoriu pentru imobilele vandute sau inchiriate

certificat energeticProprietarii nu vor mai putea sa-si vanda sau sa-si inchirieze locuinta in lipsa unui certificat energetic. In caz contrar, orice contract poate fi anulat in instanta.

Pana la 9 iulie, Guvernul trebuie sa se prezintela UEcu o lege care prevede obligativitatea atestarii energetice a locuintelor, altfel Romania ar putea fi sanctionata cu infringement.
Dupa intrarea in vigoare a noii legi, in cazul in care casa va fi vanduta sau inchiriata fara atestat, tranzactiile respective vor putea fi atacate ulterior in justitie de partile care au incheiat contractul sau de catre terti.

Un certificat energetic costa intre 250 si 600 de lei, iar acesta poate fi obtinut numai cu unul dintre cei 1.300 de auditori energetici pentru cladiri acreditati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, marti, ca „vor aparea si alti auditori, iar concurenta poate duce la scaderea costurilor„.

Legea va intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, decizie luata „ca sa fie timp pentru obtinerea certificatelor energetice pentru cei care vor sa tranzactioneze aceste cladiri„, a mai spus Suciu.

Proiectul mai prevede realizarea unor banci de date specifice eficientei energetice la nivelul cladirilor.
Vezi sursa

Reclame

Despre apollonro

Imobiliare Bacau. Vanzare Apartamente Bacau. Inchirieri apartamente Bacau. Case/Vile de vanzare. Vanzari spatii comerciale/birouri, inchirieri spatii industriale. Vanzari terenuri Bacau
Acest articol a fost publicat în Ultimele articole imobiliare și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s