Auditori Energetici atestati din judetul Bacau

Pana la data de 10 februarie 2010 au promovat examenul de atestare 576 auditori energetici pentru cladiri, potrivit datelor furnizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.
Ministerul desfasoara cu regularitate examene de atestare tehnico-profesionala a auditorilor energetici. Procesul de atestare tehnico-profesionala este deschis tuturor celor interesati si care indeplinesc conditiile necesare„, afirma reprezentantii MDRL.

Vezi: Lista auditori energetici atestati din Bacau

Certificatul de performanta energetica se elaboreaza in baza „Metodologiei de calcul al performantei energetice a cladirilor”, aprobata prin ordin al ministrului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Aceasta metodologie a fost completata cu un Breviar de calcul si exemple pentru certificarea energetica a blocurilor de locuinte si respectiv a apartamentelor, inclusiv cu modelul certificatului de performanta energetica adaptat pentru apartament.

La elaborarea certificatului de performanta energetica al apartamentului in vederea vanzarii-cumpararii sau inchirierii, auditorul energetic pentru cladiri, preia, de regula, releveul (procedeu de masurare la scara a elementelor unei constructii) si celelalte date tehnice necesare care se regasesc in documentatia cadastrala elaborata in conditiile legii pentru vanzarea-cumpararea apartamentului.

Astfel, in cazul vanzarii/inchirierii unui apartament construit inainte de 2007, se poate intocmi un certificat de performanta energetica pentru respectivul apartament, neimplicand auditarea energetica a intregii cladiri. Pentru cladirile noi, construite dupa 1 ianuarie 2007, certificatul energetic se preda la receptia lucrarilor. De asemenea, toate blocurile de locuinte care sunt supuse reabilitarii termice obtin un astfel de certificat.

Sursa – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Reclame

Despre apollonro

Imobiliare Bacau. Vanzare Apartamente Bacau. Inchirieri apartamente Bacau. Case/Vile de vanzare. Vanzari spatii comerciale/birouri, inchirieri spatii industriale. Vanzari terenuri Bacau
Galerie | Acest articol a fost publicat în Ultimele articole imobiliare și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s